Categories Nieuws Artikelen

Ruim vijfduizend wietplantages opgerold in 2013

Energienetbeheerders hebben vorig jaar in samenwerking met politie, gemeenten en justitie zo’n vijfduizend hennepkwekerijen opgerold. Dat is ongeveer evenveel als een jaar eerder, laat een woordvoerder van brancheorganisatie Netbeheer Nederland woensdag desgevraagd weten.

Het aantal van vijfduizend is volgens de zegsman al vier tot vijf jaar stabiel. Wel verschilt het per regio sterk, zegt hij. “Dat kan bijvoorbeeld omdat een gemeente er meer prioriteit aan heeft gegeven of juist andersom.” De officiële cijfers maakt Netbeheer Nederland eind deze maand bekend.

Stedin, netbeheerder in een groot deel van de Randstad, maakte woensdagochtend de cijfers van de regio waarin het bedrijf actief is bekend. In Utrecht en een groot deel van Zuid-Holland werden in totaal 1531 wietplantages ontmanteld, bijna tweehonderd meer dan in 2012. Voor de kwekerijen wordt vaak illegaal stroom afgetapt.

2014-01-15 13:47