Passagierstrein ontspoord in Hilversum

Een rijtuig van een passagierstrein is woensdagmiddag ontspoord in Hilversum. Het rijtuig is met de wielen in het grind terechtgekomen. De trein staat nog overeind. Voor zover bekend zijn er geen gewonden, melden een politiewoordvoerder en een woordvoerder van Prorail.

De trein was net vertrokken uit Hilversum en trein staat bij de Noorderweg in Hilversum, schuin tegenover het Mediapark en een stukje vanaf het station Hilversum Mediapark. De oorzaak van de ontsporing is nog onbekend.

De passagiers worden uit de trein gehaald. Hoeveel mensen in de trein zaten, weet de woordvoerder van Prorail niet.

Tussen Hilversum en Naarden-Bussum rijden geen treinen door het ongeluk. De extra reistijd is een uur. Het kan nog wel tot na middernacht duren voor er weer treinen rijden op het traject, meldt de NS. De vervoerder gaat voor alternatief vervoer zorgen.

2014-01-15 16:30