Cocaïne gestolen tijdens voorlichting op school

Op een middelbare school in Alphen aan den Rijn is donderdag cocaïne gestolen bij een voorlichting over harddrugs door de GGD. De drugs is uit een koffer van een medewerker van de GGD gehaald, bevestigt een woordvoerder van GGD Hollands Midden vrijdagmiddag.

Het katholieke Ashram College houdt al een paar jaar voorlichtingen omdat de school het belangrijk vindt dat leerlingen op de hoogte zijn van de gevaren van drugs. De drugs werd gestolen tijdens een voorlichting aan leerlingen van 4-vwo. Het ging om twee buisjes met elk ‘enkele grammen’ cocaïne, met een straatwaarde van een paar honderd euro.

De GGD en de school weten niet wie de coke heeft gestolen en snappen ook niet hoe het kan, omdat er een slot op de koffer zit en de medewerker er steeds bij stond. De GGD heeft aangifte gedaan. De school heeft de ouders met een e-mail op de hoogte gesteld van de diefstal.

Bij de voorlichtingen worden echte drugs gebruikt omdat dat meer tot de verbeelding spreekt. “Dat maakt toch meer indruk dan wanneer het niet echt is”, legt de GGD-zegsman uit. Hij benadrukt dat de drugs niet rondgaan in de klas. Het Ashram College gebruikt bij de voorlichtingen in ieder geval voortaan geen echte drugs meer, laat vwo-directeur Lieneke Koenes weten.

2014-01-17 14:03