Meer bezoekers voor Vakantiebeurs

De vakantiebeurs in de Utrechtse Jaarbeurs heeft dit jaar dertien procent meer bezoekers getrokken dan vorig jaar. De afgelopen vijf dagen bezochten 117.073 mensen de beurs.

Uit de evaluatie van de beursorganisatie zou blijken dat de belangstelling voor een vakantie in Europa is toegenomen. Ruim een op de vijf bezoekers kwam zich speciaal oriënteren voor een korte of lange vakantie in Nederland. Italië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Griekenland, Oostenrijk en Zwitserland zijn het populairst.

De bezoekers van de Vakantiebeurs gaven aan gemiddeld bijna 3300 euro per persoon per jaar aan vakanties te besteden. Dat is drie keer meer dan de ruim 1100 euro die de gemiddelde Nederlander afgelopen jaar aan vakanties heeft uitgegeven.

De organisatie spreek van een impuls voor de reisbranche. “Van onze exposanten krijgen we veel positieve reacties op de kwaliteit van het bezoek en velen hebben direct op de beurs geboekt.” De Vakantiebeurs 2015 vindt plaats van woensdag 14 januari tot en met zondag 18 januari.

2014-01-19 20:42

 

Kijk hier naar een verslag van Demet TV over de vakantiebeurs: