ID: ‘WE WILLEN VOOR DE MOSLIMGEMEENSCHAP WERKEN’

De Haagse partij Islam Democraten heeft zondagmiddag tijdens een druk bezochte bijeenkomst haar kandidaten aan de kiezer gepresenteerd. Op het ‘volkscongres’ van de Islam Democraten is aan de ongeveer 150 aanwezigen herhaaldelijk de oproep gedaan tot een nauwere samenwerking tussen de moslimgemeenschap. De partij zegt ‘verandering teweeg te willen brengen in de samenleving’.

 ‘Islam Democraten wil via de politiek oplossingen bieden en doet dit vanwege een plichtsbesef. Daarom verdienen zij uw steun’ aldus de sprekers op de bijeenkomst. Volgens lijsttrekker Hasan Kucuk staan ‘de belangen van de moslimgemeenschap altijd op de eerste plaats’ voor zijn partij en zal zijn partij het islamitische gedachtengoed blijven uitdragen.

Tahsin Cetinkaya, kandidaat gemeenteraadslid op de derde plaats van de partij vindt het tijd om ‘wakker te worden’ en roept iedereen op om te gaan stemmen. ‘Andere partijen maken moeilijke keuzes voor moslims. Ze hebben het ons moeilijk gemaakt met onze eigen stemmen,’ zegt Cetinkaya waarschijnlijk doelend op het beleid van de PvdA. Als voorbeeld noemt hij de strengere regels die gelden voor mensen die hun partner uit land van herkomst naar Nederland willen halen.

Ook andere onderwerpen staan hoog op de agenda van de partij. Werkgelegenheid, problematiek onder de jeugd en onderwijs zijn daar enkele voorbeelden van. ‘Kinderen moeten zich volwaardig kunnen ontplooien op school’, zegt Ahmet el Hadioui, kandidaat gemeenteraadslid voor de Islam Democraten. Hij pleit voor meer Islamitische basisscholen in Den Haag, omdat er op de enige islamitische basisschool in Den Haag, nu een wachtrij van ruim 200 kinderen is.  

Kandidaten Islam Democraten
1. Hasan Kucuk    
2. Adeel Mahmood    
3. Tahsin Cetinkaya
4. Ahmed el Hadioui
5. Jasmina Akalei-Winkel
6. Turkan Dastan
7. Kamal Abrazi
8. Ozlem Ozdemir
9. Hossam Ibrahim Eissa
10. Hysni Haxholli