Ongeluk met alarmpistool wordt tiener fataal

Een 14-jarige jongen uit Amsterdam is vorig week maandag door een omgebouwd alarmpistool om het leven gekomen. De politie spreekt in Het Parool van ‘een noodlottig ongeval’, waarbij de jongen zich in het hoofd heeft geschoten.

De scholier uit Amsterdam-Zuidoost had het wapen via het internet aangeschaft en vervolgens omgebouwd om er kogels mee te kunnen afschieten, schrijft de krant. De moeder van de jongen trof haar zoon vorige week maandagavond bij thuiskomst zwaargewond aan in zijn slaapkamer. Hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar dat mocht niet baten.

Bij het onderzoek zijn geen aanwijzingen gevonden dat er sprake was van zelfdoding. De jongen was erg geïnteresseerd in wapens, zegt de politie in de krant. Momenteel wordt onderzocht waar het alarmpistool vandaan komt. Op de school van de jongen is maandagochtend een condoleanceregister geopend.

2014-01-20 12:52