Wilders geen lijstduwer Haagse PVV

PVV-partijleider Geert Wilders staat in Den Haag niet op de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dat blijkt uit de kieslijsten die de lokale afdelingen Den Haag en Almere maandag bekend hebben gemaakt.

Bij de vorige raadsverkiezingen in 2010 kreeg Wilders als lijstduwer zo’n dertienduizend voorkeursstemmen. Wilders gaf zijn Haagse raadszetel op omdat het werk niet was te combineren met zijn bezigheden in de Tweede Kamer.

Léon de Jong is lijsttrekker in Den Haag. Hij zat van 2010 tot 2012 in de Tweede Kamer voor de PVV. Daniëlle de Winter, de nummer twee, is sinds de raadsverkiezingen in 2010 raadslid voor de PVV. De huidige fractievoorzitter Machiel de Graaf, tevens Kamerlid voor de PVV, is lijstduwer. In totaal staan er vijftien namen op de kieslijst.

In Almere staan zestien namen op de lijst, met Toon van Dijk als lijsttrekker. Hij heeft rechten gestudeerd in Leiden. De nummers twee en drie, Chris Jansen en Jenny Zerfowski, zitten momenteel al in de Almeerse gemeenteraad.

“Ik ben ervan overtuigd dat we met deze kandidaten een fantastisch verkiezingsresultaat gaan behalen op 19 maart”, aldus Wilders.

2014-01-20 12:53