Timmermans naar vredesconferentie Syrië

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) neemt namens Nederland deel aan de vredesconferentie over Syrië woensdag in Zwitserland. Dat meldt een woordvoerder van het ministerie maandag.

Nederland werd zondag door secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties uitgenodigd voor de conferentie. Ook België, Iran, Luxemburg, Griekenland en Mexico zijn toegevoegd aan de gastenlijst.

Volgens het ministerie weerspiegelt de uitnodiging de ‘Nederlandse betrokkenheid en goede relaties met de VN en de oppositie’.

Het overleg begint woensdag in het Zwitserse Montreux. Er stonden dertig landen op de gastenlijst en daar heeft Ban Ki-moon er zondag negen aan toegevoegd. Na de conferentie zullen besprekingen worden gevoerd op het VN-kantoor in Genève tussen vertegenwoordigers van de Syrische president Bashar Assad en de oppositie.

2014-01-20 12:25