Vader en zoon aangehouden voor mishandeling agenten

Een vader en een zoon uit Rotterdam zijn afgelopen weekend aangehouden op verdenking van zware mishandeling van twee agenten. Een van de politiemensen werd donderdag meerdere malen hard tegen zijn hoofd geslagen tijdens een verkeerscontrole.

De 51-jarige vader weigerde mee te werken toen de politie zijn auto wilde controleren in de Stokroosstraat. Tijdens het gesprek dat volgde kwam een 23-jarige man aanlopen die aangaf de zoon van de automobilist te zijn. Even daarna ontstond een gevecht waarbij een van de agenten enkele rake klappen kreeg.

Om de twee mannen onder controle te krijgen, gebruikte de politie pepperspray. De vader en zoon wisten echter te voet te ontkomen. Omdat hun identiteit bekend was, gingen agenten direct naar de woning van het duo. Daar waren ze niet. Een andere zoon was wel thuis en bleek nog 360 euro aan boetes open te hebben staan. Hij moest die direct betalen.

De 51-jarige vader werd uiteindelijk zaterdag in de woning van een familielid in Rotterdam-West aangehouden. Een dag later werd de 23-jarige zoon op de ’s Gravendijkwal in Rotterdam gearresteerd. De twee zitten vast.

2014-01-21 11:40