VOOR EN TEGENSTANDERS ERDOGAN IN BRUSSEL

De Turkse premier Erdogan die na vijf jaar weer een bezoek aan Brussel brengt, is door sommigen met vreugde ontvangen, terwijl anderen protesteerden tegen de gang van zaken in Turkije. ‘pas op voor dieven’ werd vooral geroepen door de tweede groep mensen.

Ondanks de kou en regen, heeft een grote menigte zich op het Stephanie plein bij het hotel van Erdogan verzameld. Vanuit een bus sprak Erdogan de menigte toe en dankte hen voor hun aanwezigheid.

Voor het hotel stonden veel mensen met spandoeken waarop ‘buig niet, we staan achter u’ stond. Aan het einde van zijn toespraak ‘zong’ Erdogan samen met de menigte een stukje uit het Turkse lied ‘We hebben samen hand in hand gelopen’.

Daarentegen heeft een groep aanhangers van het gedachtengoed van Ataturk juist geprotesteerd tegen Erdogan. Ook zij stonden in de buurt van het hotel opgesteld en riepen de tekst ‘ pas op voor de dief’.

Na vijf jaar weer bezoek

Erdogan heeft voor het laatst vijf jaar geleden een bezoek aan Brussel gebracht. Zijn bezoek is belangrijk vanwege de contacten tussen Turkije en Europa. Vandaag spreekt  Erdogan met de voorzitter van de Europese Raad, Herman Van Rompuy en voorzitter van de Europese Commissie Jose Manuel Barraso.

Premier Erdogan is samen met zijn vrouw Emine Erdogan, zijn dochter Sumeyye Erdogan en vicepremier Besir Atalay in Brussel.

© Demet TV