Politie rolt bende internetoplichters op

De politie heeft de afgelopen maanden acht verdachten van internetoplichting aangehouden. Zes andere verdachten zijn verhoord. Vermoedelijk zijn de twaalf mannen en twee vrouwen verantwoordelijk voor bijna 550 gevallen van oplichting via een verkoopwebsite, met een totale waarde van ongeveer tachtigduizend euro.

De afgelopen jaren kwamen veel aangiften binnen van oplichting. Onderzoek leidde naar verdachten tussen de 16 tot 36 jaar in plaatsen als Almelo, Enschede, Hengelo, Goor en Arnhem. Ongeveer 225 zaken werden om verschillende redenen geseponeerd.

De verdachten boden vooral elektronica aan, maar lieten ondanks betaling na te leveren. De politie heeft het dossier overgedragen aan het Openbaar Ministerie, dat een beslissing neemt over de vervolging. De politie attendeert mensen erop alert te blijven bij aankopen via internet.

2014-01-21 16:27