Politiebewaking bij huis Aboutaleb na bedreiging

De politie bewaakt het huis van burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb nadat een melding van een bedreiging was binnengekomen. “Bedreigingen nemen wij altijd serieus”, zegt een politiewoordvoerder.

Over waar de bedreiging vandaan komt kon de woordvoerder nog niks zeggen. “Dat wordt nog onderzocht.” Aboutaleb riep Feyenoordsupporters eerder deze week op niet naar de bekerwedstrijd tussen Ajax en Feyenoord op woensdag te gaan, maar het is niet duidelijk of de bedreiging uit die hoek komt.

In 2009 werd een Feyenoordsupporter opgepakt nadat hij Aboutaleb met de dood had bedreigd. Hij had toen woest gereageerd op een brief die de burgemeester verstuurde naar een groep Feyenoord-aanhangers. Daarin werden zij aangesproken op hun gedrag tijdens een protestactie in de stad. Dat protest was gericht tegen het besluit om voorlopig geen uit-supporters meer toe te staan bij wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax.

Er bestond even wat hoop bij supportersverenigingen dat de uit-supporters bij de wedstrijd van woensdag weer welkom waren, maar die hoop werd eerder deze maand de kop ingedrukt. Wel is het streven dat vanaf begin volgend seizoen supporters van beide clubs weer aanwezig kunnen zijn bij alle wedstrijden tussen de twee rivalen.

2014-01-22 06:29