Categories Nieuws Artikelen

Nieuwe behandeling voor darmkanker

Een onderzoeker van het Nederlands Kanker Instituut heeft mogelijk een nieuwe behandeling gevonden voor mensen met een bepaalde vorm van darmkanker. Een combinatie van enkele bestaande medicijnen heeft waarschijnlijk baat voor deze patiënten, meldt het instituut vrijdag.

Het gaat om mensen met darmkanker met een mutatie in het zogenaamde BRAF-gen. Voor deze patiënten bestond tot nu toe geen effectief geneesmiddel. Het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam gaat onderzoeken of de combinatie van medicijnen effect heeft.

Jaarlijks wordt bij twaalfduizend mensen darmkanker vastgesteld. Zo’n vier tot dertien procent van de darmkankerpatiënten lijdt aan de vorm met een mutatie. Dat zijn ongeveer 240 tot 780 mensen per jaar.

27 januari 2012, 09:13
© Demet TV