Succes voor het woninginbrakenteam Den Haag

Den Haag, 26-01-2012

De politie in Den Haag heeft woensdag 25 januari drie 17-jarige jongens aangehouden voor poging woninginbraak in de Cannenburglaan. Tijdens de aanhouding zijn verschillende waarschuwingsschoten gelost. Eén van de verdachten heeft inmiddels bekend.

Politiebureau Zuiderpark is onlangs gestart met een woninginbrakenteam dat het aantal woninginbraken in de wijk Moerwijk moet terugdringen. Op woensdag 25 januari deed het team een regulier surveillancerondje, toen zij omstreeks 17.30 uur drie jongens van Noord-Afrikaanse afkomst aan een portiek zagen rommelen. Vervolgens liepen de jongens een rondje en kwamen bij dezelfde portiek weer uit. Zij klommen het balkon op en probeerde de deur open te breken.

Aangehouden
Toen de politie hen wilde aanhouden, renden ze allemaal een andere kant op. Na een korte achtervolging, waarbij de politie zich genoodzaakt voelde om een waarschuwingsschot te lossen, konden de drie verdachten worden aangehouden. Eén van hen is een bekende van de politie. De politie onderzoekt de zaak.

© Demet TV