‘Amsterdam int meer parkeergeld dan ooit’

Automobilisten hebben vorig jaar in Amsterdam meer parkeergeld betaald dan ooit. De gemeente incasseerde 166 miljoen euro aan parkeergeld, negen miljoen euro meer dan het jaar daarvoor, schrijft Het Parool zaterdag.

De stijging komt vooral door intensievere controles, zegt directeur Jørgen Weekers van parkeerbeheerder Cition in de krant. Er werden 25 miljoen controles uitgevoerd, drie keer zo veel als in 2010. “De pakkans is hierdoor omhoog gegaan”, aldus Weekers.

Weekers wil het aantal controles nog verder opvoeren. Ook hogere tarieven voor een parkeervergunning en een kleine uitbreiding van het gebied waar voor parkeren moet worden betaald zouden hebben bijgedragen aan de stijging.

Wethouder Eric van der Burg (VVD) had zich in de verkiezingscampagne hard gemaakt voor lagere parkeertarieven. Bij de collegeonderhandelingen met PvdA en GroenLinks is volgens de krant echter in het geheim afgesproken dat geen blokkade zou worden opgeworpen als stadsdeelbesturen parkeervergunningen duurder maken. In het akkoord staat alleen dat de parkeertarieven worden bevroren.

2014-01-25 12:23