Categories Nieuws Artikelen

‘Meer lijken in kast kandidaat-raadslid Breda’

Het in opspraak geraakte kandidaat-raadslid voor Gemeentebelangen Breda blijkt meer op zijn kerfstok te hebben dan tot nu toe bekend was. Paul de Jong is als tiener veroordeeld voor diefstallen, inbraak, poging tot diefstal met bedreiging en aanranding. Dat meldt Omroep Brabant vrijdag op basis van een reclasseringsrapport dat iemand aan de omroep heeft gestuurd.

Eerder kwam al naar buiten dat de nu 25-jarige De Jong in 2006 is veroordeeld wegens carjacking en in 2010 voor dronken rijden. Hij reed toen in op een groep mensen waarbij een persoon zwaargewond raakte.

Het rapport vermeldt dat De Jong als jongen psychologisch is onderzocht. Een psychologe stelde toen dat De Jong een gebrekkige gewetensontwikkeling had. Zij vermoedde volgens de omroep dat hij zich zou kunnen ontpoppen tot een psychopaat.

“Hij heeft trekken van een antisociale persoonlijkheid en heeft ook narcistische kernmerken”, citeert Omroep Brabant uit het document. De psychologe concludeerde dat de kans op herhaling groot was en dat De Jong zich moest laten behandelen. Of dit is gebeurd, is onduidelijk.

Lijsttrekker van Gemeentebelangen Breda John Stubenitsky is verbaasd over de nieuwe informatie, maar zegt verder niets. “We hebben contact met een advocaat”, aldus Stubenitsky. “Verder houden we radiostilte.” Paul de Jong was niet voor commentaar bereikbaar.

De Jong staat nummer twee op de kieslijst van Gemeentebelangen voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart.

2014-01-24 13:13