Categories Nieuws Artikelen

Bezoeker Groninger Museum stoot megavaas om

Een bezoeker van het Groninger Museum heeft zondag een vaas van de Spaanse kunstenaar Jaime Hayon omgestoten. Het kunstobject van meer dan een meter lang viel aan gruzelementen, laat een woordvoerder van het museum maandag weten. De ontwerper had de vaas in 2010 voor het informatiecentrum van het museum gemaakt.

De bezoeker was aan het fotograferen in het museum in Groningen. Om een beter plaatje te kunnen schieten, liep hij achteruit tegen de vaas aan. Het tachtig kilo zware kunstobject stond op een verhoging, waar het vanaf kletterde. De vaas is niet meer te redden. “Daar kan geen lijm tegenop”, aldus de woordvoerder.

Het museum in Groningen bekijkt of Hayon een nieuwe vaas zou kunnen maken. De kunstenaar is nog niet ingelicht over zijn gesneuvelde object. Hoe duur de vaas was, kon de woordvoerder niet aangeven.

2014-01-27 13:38