Categories Nieuws Artikelen

Cel- en werkstraffen geëist tegen examendieven

Tegen de verdachten van de examenroof op Ibn Ghaldoun zijn woensdag celstraffen en werkstraffen geëist. Justitie wil dat de meeste verdachten negentig dagen cel krijgen, waarvan een deel voorwaardelijk.

De verdachten gaan door aftrek van het voorarrest als het aan het OM ligt niet terug de cel in.

Voor Safae K., die volgens justitie met het plan kwam om de examens te stelen, wil het OM negentig dagen cel, waarvan 54 dagen voorwaardelijk. Ook wil justitie dat de 19-jarige Rotterdamse een werkstraf van 240 uur krijgt. Voor de andere hoofdverdachte Kamal El B. heeft justitie een soortgelijke straf in gedachten. De officier eiste tegen hem negentig dagen cel, waarvan 52 dagen voorwaardelijk. Ook hij moet een werkstraf krijgen van 240 uur, vindt justitie.

2014-01-29 12:03