Categories Nieuws Artikelen

PvdA wil opgevoerde scooter sneller afpakken

Als een scooter 15 kilometer harder kan dan toegestaan moet die direct worden ingevorderd. Dat zegt PvdA-Kamerlid Attje Kuiken donderdag tegen nu.nl.

Nu moet een eigenaar zijn scooter pas inleveren als hij binnen twee jaar tijd drie keer wordt betrapt op het zo ver opvoeren van zijn voertuig. Kuiken wijst erop dat driekwart van de scooters te hard rijdt. “Terwijl ze op het fietspad mogen, die combinatie maakt scooters gevaarlijk.”

De hardrijders zijn volgens het PvdA-Kamerlid vaak ook nog asociaal in het verkeer. “Dat vereist dus een harder lik-op-stukbeleid.” Er zou meer moeten worden gecontroleerd op asociaal rijgedrag van scooters. Ook zou de verkoop van opvoermateriaal moeten worden tegengegaan. Zo zou minister van Justitie Ivo Opstelten (VVD) verkoopsites als opvoeren.nl moeten aanpakken.

2014-01-30 07:45