Duizenden guldens gevonden op Hoornse afvalstort

Bij een afvalstation in Hoorn hebben medewerkers vorige maand 46 duizend gulden gevonden. De biljetten zaten vermoedelijk in oud meubilair van een kantoor van het Amsterdamse stadsdeel Zuid.

Medewerkers vonden het geld aan toen ze een volle bak met afvalhout met een shovel aan het aandrukken waren, bevestigt een woordvoerder van afvalbedrijf HVC dinsdag na berichtgeving in Het Parool. Er kwamen geldkistjes tevoorschijn waarin oude bankbiljetten zaten.

Degene die vermoedelijk het hout heeft ingeleverd waarin het geld zat was nog op het afvalscheidingsstation toen de medewerkers de vondst deden. Hij vertelde te zijn ingehuurd door het stadsdeel om afgedankt kantoormeubilair weg te brengen.

De woordvoerder benadrukt dat het voor HVC niet zeker is dat het geld uit een meubel van het stadsdeel komt. “Er ligt zo veel hout in zo’n bak dat je als dat samengedrukt niet goed kunt zien waar dat geld vandaan komt.” Het is volgens haar sowieso vreemd dat het Amsterdamse afval in Hoorn is weggebracht. “Dat moet in Amsterdam worden gestort.”

Het stadsdeel was niet direct bereikbaar voor commentaar. Volgens Het Parool mist het stadsdeel geen geld.

2014-02-04 14:56