Wilders: rapport is uitweg uit crisis

Het rapport van Capital Economics over het vertrek uit de Europese Unie vormt de uitweg uit de crisis. Dat vindt PVV-leider Geert Wilders. Nederland moet daarom uit de EU stappen, zo zei hij donderdagochtend bij de presentatie van het rapport in Den Haag.

“Dit rapport is het beste nieuws in jaren”, zei hij. “Het bewijst dat een vertrek uit de EU veel voordeliger is dan blijven aanmodderen in de EU en het biedt Nederland ook een uitweg uit de crisis.”

Het rapport zorgt ervoor dat Nederland kan loskomen ‘uit het moeras waar we ons nu in bevinden’. Het staat ook voor extra banen en extra inkomsten voor burgers en bedrijven. Ook herwint Nederland de nationale soevereiniteit, aldus Wilders.

De PVV-leider erkende dat risico’s zijn verbonden aan een vertrek uit de EU. “Eerlijk is eerlijk: er zijn ook nadelen, zoals de transitiekosten.” Maar Wilders zei Capital Economics na dat die relatief klein en beheersbaar zijn. “In ieder geval wegen ze niet op tegen de enorme voordelen in economische en financiële zin.”

Wilders riep daarom opnieuw op om uit de EU te stappen. “We laten ons niet langer onder de voet lopen door de EU.” Nederland moet weer baas worden over het eigen geld, de eigen begroting, de eigen grenzen en de eigen toekomst, aldus de PVV-leider.

2014-02-06 11:28