Dieven aan de haal met Haagse bushokjes

 Dieven hebben het in Den Haag voorzien op bus- en tramhaltes. De afgelopen weken zijn 27 hokjes gestolen. Dat schrijft het AD vrijdag. Vermoedelijk zijn de diefstallen het werk van Oost-Europese criminelen die het hebben voorzien op het roestvrij staal waarvan het geraamte van de hokjes is gemaakt.

Ook de leuningen en bankjes van de wachthokjes worden meegenomen. Het staal levert ongeveer 75 cent per kilo op. Volgens de politie en de eigenaar van de hokjes, het bedrijf JCDecaux, zijn de stalen constructies niet makkelijk uit elkaar te halen. Ze vermoeden dan ook dat de dieven in het bezit zijn van speciaal gereedschap.

De volgens de politie ‘hondsbrutale diefstallen’ komen alleen voor in Den Haag en omgeving. Alleen daar is een aanzienlijke hoeveelheid rvs in de wachthokjes verwerkt. JCDecaux wil niet kwijt hoeveel schade het bedrijf heeft opgelopen door de diefstallen. De politie houdt het op enkele tienduizenden euro’s.

2014-02-07 07:12