Asscher steunt aangifte geweigerde moslima

De 18-jarige studente die voor een stage zou zijn geweigerd omdat ze misschien een hoofddoek zou dragen, deed er goed aan om aangifte van discriminatie doen. Dat stelt minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher (PvdA) vrijdagochtend in een verklaring. De vrouw had gesolliciteerd bij een Roosendaals uitzendbureau, maar kreeg te horen dat ze met hoofddoek niet welkom was.

“Als de feiten kloppen, dan is dit een ernstige zaak. Discriminatie en uitsluiting op basis van geloof, geslacht en leeftijd is verboden”, schrijft Asscher. “In Nederland is iedereen voor de wet gelijk. Het is dan ook goed dat ze aangifte heeft gedaan.” Hij noemt het ‘moedig’ dat de studente de weigering openbaar maakt.

Het Brabantse uitzendbureau, waar de vrouw stage wilde lopen als intercedente, zei tegen haar dat een Nederlands bedrijf ‘gewoon mag eisen’ dat een werknemer geen hoofddoek draagt. De vrouw nam het gesprek op en stapte ermee naar dagblad Spits. In de krant zei ze dat ze niet van plan was om de hoofddoek te dragen, maar zich toch gediscrimineerd voelde.

2014-02-07 11:44