Haage Hogeschool onderzoekt tentamenfraude

De Haagse Hogeschool laat een onderzoeksbureau tentamenfraude opsporen. Aanleiding is een bericht van Omroep West vrijdag dat studenten aan de Academie voor ICT & Media, onderdeel van de hogeschool, jarenlang tentamens vooraf konden inzien. De school laat in een verklaring weten nog niet op de hoogte te zijn geweest van fraude.

“Het was nog nooit voorgekomen dat het tentamen niet van tevoren al bekend was bij de klas”, zegt een anonieme bron tegen de omroep. Studenten konden ongezien zo’n vier jaar lang inbreken in computers van docenten. Er zitten 2260 studenten op die school, schrijft de omroep.

De school neemt de melding heel serieus, laat een woordvoerder desgevraagd weten. “De Haagse Hogeschool is in het verleden streng opgetreden tegen fraude om de waarde van de behaalde diploma’s en de goede reputatie van de hogeschool te waarborgen”, staat in een verklaring van de school. “Als het onderzoek daar aanleiding toe geeft, zullen we dat nu weer doen.”

2014-02-07 15:54