Illegale sigarettenfabriek opgerold in Aalsmeer

De FIOD heeft vorige week een illegale sigarettenfabriek in een loods in Aalsmeer opgerold. Negen verdachten zijn aangehouden, meldt de fiscale opsporingsdienst maandag. Ruim 3600 kilo tabak, verpakkingsmateriaal en 2,3 miljoen sigaretten zijn in beslag genomen.

In de loods waren alle instrumenten aanwezig om op grote schaal sigaretten te maken en te verpakken. De verdachten woonden volgens de FIOD in de loods. Zo werden ook slaapvertrekken aangetroffen.

Het was de vierde keer dat in Nederland een illegale sigarettenfabriek is aangetroffen. Wanneer nagemaakte sigaretten op de markt komen, verstoort dat volgens de FIOD de reguliere markt. Bovendien is het concurrentievervalsend. Wanneer de in beslag genomen sigaretten op de Nederlandse markt terecht waren gekomen zou er voor ongeveer 4,8 miljoen euro aan accijns zijn ontdoken.

2014-02-10 10:56