Bahattin Erbas verder onder eigen naam

Bahattin Erbas die ongeveer een week geleden werd geïnstalleerd als Statenlid in de Provincie Zuid-Holland, gaat verder als eenmansfractie. Dat blijkt uit een brief van Erbas die hij op 9 februari aan de Provinciale Staten van Zuid-Holland heeft gestuurd.

De terugkeer van Erbas in de politiek leidde tot boze reacties van zijn voormalige fractie PvdA, die niet meer met hem wilde samenwerken omdat Erbas in het verleden als ambtenaar van de Gemeente Den Haag gefraudeerd zou hebben. Tegenover Demet TV verklaarde Erbas eerder dat hij ‘spijt’ had.

In zijn brief aan de Provinciale Staten waarin hij aankondigt verder te willen gaan onder de naam Fractie Erbas zegt hij: ‘Het behoeft geen nadere toelichting dat op mijn terugkomst in de Staten van Zuid-Holland op een bijzondere wijze is gereageerd. Na een uitgebreid beraad met mijn omgeving heb ik, om mij moverende redenen, besloten met ingang van 9 februari 2014 mijn Statenwerk, als onafhankelijk Statenlid onder de naam Fractie Erbas, voort te zetten.’

Verder zegt Erbas zich te willen ‘inzetten voor een rechtvaardig en sociaal Provinciaal beleid’.

© Demet TV

 Kijk ook: PvdA-politicus: ‘Ik heb spijt’