Categories Nieuws Artikelen

“Islamitische partij PvdE fraudeert”

Oud-fractievertegenwoordiger Muhammet Yilmaz van de islamitische Partij van de Eenheid in Den Haag doet aangifte tegen zijn eigen lijsttrekker Khoulani. Hij beschuldigt Khoulani van fraude. Ook zou Yilmaz indirect bedreigd zijn door de lijsttrekker, laat Yilmaz aan migrantenzender Demet TV weten.

Muhammet Yilmaz, tevens imam is een van de oprichters van de Partij van de Eenheid. Hij zou zonder zijn medeweten uit het bestuur van de partij zijn gezet. De afgelopen tijd is een grimmige sfeer ontstaan tussen hem en de PvdE-lijsttrekker Khoulani. Zo ernstig zelfs dat de situatie ‘onhoudbaar’ is  geworden aldus Yilmaz. ‘Ik kon het niet meer aan en had me ziek gemeld’ staat te lezen in de aangifte van Yilmaz. Na zijn ziekmelding zou Khoulani de ‘ontslagprocedure’ hebben ingezet om hem daarna ook te verwijderen als secretaris van de partij.

‘Ik ben dus zonder medeweten zomaar uit de politieke partij geschreven. Omdat op het uittredingsformulier wel de handtekening van de voorzitter, Abderazak stond, kon ik concluderen dat hij mij uit had laten treden zonder dat ik daar toestemming voor had gegeven. Kennelijk heeft de voorzitter valsheid in geschriften gepleegd om mij te laten uit treden als secretaris van de partij’ aldus Yilmaz in zijn aangifte. Volgens Yilmaz staat nu een familielid van Khoulani ingeschreven als secretaris van de partij.

Op vragen van Demet TV op bedreigingen door Khoulani wil Yilmaz voor de camera niet ingaan. Wel doet Yilmaz een tweede aangifte tegen Khoulani wegens ‘bedreiging, intimidatie en diefstal.’

‘Dit komt mede door het feit dat ik enkele dagen daarvoor ben gebeld door een mij onbekende Albanese man die mij telefonisch heeft benaderd en mij vertelde dat ik op moest houden de heer Khoulani zwart te maken. Hij vertelde mij tevens dat hij als Albanees geweld niet schuwde. Hij zei wij Albanezen slaan niet maar schieten. We praten niet,’ laat Yilmaz op 5 februari weten tegen de politie aan de Jan Hendrikstraat in Den Haag.
Yilmaz zegt dat hij en zijn gezin zich door bovenstaande incidenten ‘ernstig bedreigd’ voelen. ‘Wij zijn bang dat naar aanleiding van de problemen ontstaan in onze partij A. Khoulani geweld tegen ons zal gaan plegen.’

Lijsttrekker Khoulani wilde niet reageren op de beschuldigingen.

© Demet TV   

Lees ook: PvdE weerlegt beschuldigingen oud-fractiemedewerker

Les

Klik hier als de video hierboven niet zichtbaar is of niet start