Anderhalf jaar cel voor Badr Hari

Badr Hari is veroordeeld tot anderhalf jaar cel voor een reeks mishandelingen in het uitgaansleven. De rechtbank in Amsterdam legde hem vrijdag de anderhalf jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Het OM had vier jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk, tegen de 29-jarige kickbokser geëist.
 
Hari moest zich verantwoorden voor acht geweldsdelicten en een verkeersdelict. De meest spraakmakende mishandeling is die van Koen Everink op dancefeest Sensation in 2012. De zakenman werd volgens het OM door Hari en medeverdachte Ferhat Y. geschopt en geslagen liep ernstig letsel op. Y. werd vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

Hari werd wel schuldig bevonden aan de mishandeling van Everink. De rechtbank sprak hem echter van een aantal feiten vrij. Zo is er niet genoeg bewijs dat de kickbokser in 2012 in club Jimmy Woo iemand een kopstoot gaf.

De vechtsporter heeft ongeveer een halfjaar in voorarrest gezeten. Begin vorig jaar werd hij op vrije voeten gesteld.

2014-02-21 13:58