Categories Nieuws Artikelen

Waarschuwingslogo voor zwangeren op drankfles

De etiketten van flessen drank moeten worden voorzien van een waarschuwingslogo voor zwangere vrouwen. Minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) gaat met de branche praten over de invoering van zo’n logo. Dat heeft zij donderdag laten weten in antwoord op Kamervragen.

CDA-Kamerlid Sabine Uitslag had Schippers gevraagd om een reactie op een recent pleidooi van onder andere het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP voor de invoering van logo’s waarmee zwangere vrouwen worden gewaarschuwd voor de risico’s van het drinken van alcohol voor hun baby.

Volgens Schippers is Frankrijk het enige EU-land waar een waarschuwingslogo voor zwangere vrouwen verplicht is. In 2004, voor de invoering, was 81,5 procent van de Fransen van mening dat alcoholgebruik tijdens de zwangerschap onaanvaardbaar is. Drie jaar later was dat 86,9 procent, volgens Schippers als gevolg van het logo.

Drankgebruik tijdens de zwangerschap kan leiden tot gedragsproblemen, groeistoornissen en hersenbeschadigingen bij de baby.

02 februari 2012, 15:23
©novum