Whatsapp-gebruikers bezorgd om privacy

Ruim de helft van de Whatsapp-gebruikers maakt zich zorgen om zijn persoonlijke gegevens nu Facebook de berichtendienst heeft overgenomen. Ruim een kwart overweegt over te stappen op een andere app, blijkt uit een onderzoek van het consumentenprogramma Radar.

Acht procent van de 52 duizend ondervraagden is al overgestapt op een andere berichtendienst. Van hen vindt veertig procent dat andere apps betere privacyvoorwaarden hebben. Het populairste alternatief is Telegram.

Bijna zeventig procent van de ondervraagde Whatsapp-gebruikers denkt dat Facebook de overname gebruikt om persoonlijke gegevens uit Whatsapp aan het Facebook-profiel te koppelen. Bijna alle ondervraagden vinden dat Facebook daar uitdrukkelijke toestemming voor zou moeten vragen.

2014-02-24 17:18