Man de cel in voor bijna doodschudden zoontje

Een 31-jarige man uit Koggenland is veroordeeld tot twintig maanden cel voor poging tot doodslag op zijn vijf weken oude zoon. Het kind liep zwaar hersenletsel op toen het door de Noord-Hollander door elkaar werd geschud.

De man zei zelf dat hij zijn zoon niets aan heeft willen doen, maar dat hij hem wilde redden. Volgens de man werd het kind op 1 april vorig jaar onwel in de badkamer en schudde hij zijn zoon heen en weer om een reactie te krijgen. Zijn vrouw belde uiteindelijk 112 toen het kind het bewustzijn had verloren.

Het jongetje heeft blijvend letsel aan zijn schedel opgelopen. Ook is het kind slechtziend en heeft het spasmes. Mogelijk zal hij nooit kunnen lopen.

De rechtbank in Alkmaar legde de man maandag ook een voorwaardelijke celstraf van vier maanden op met een proeftijd van drie jaar. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

2014-02-24 16:29