‘Criminele stel zat in december nog in cel’

De politie heeft het voortvluchtige criminele stel in december nog in handen gehad. Antonio van der P. en Enise B. werden toen aangehouden na een wilde achtervolging die begon in het Groningse Aduard en eindigde in de stad Groningen, meldt het Dagblad van het Noorden woensdag.

De twee vluchtten voor een politiecontrole in Aduard, maar in de Groningse wijk Beijum botsten ze uiteindelijk met hun auto tegen een geparkeerde wagen. Daarna probeerden ze te voet te vluchten, maar de politie wist hen in te halen en op te pakken. De auto waarmee ze waren gevlucht had een vals kenteken. De politie vond destijds nog geen vuurwapen bij het stel. Ze hoefden geen straf uit te zitten en werden al snel weer vrijgelaten.

De twee worden inmiddels internationaal gezocht. Ze zouden in de afgelopen weken onder meer betrokken zijn geweest bij woningovervallen, ontvoeringen en een schietincident. Dinsdagnacht werd na een tip nog een klopjacht naar de twee gehouden in Winschoten, maar dat leverde geen resultaat op. De politie waarschuwt dat ze in bijvoorbeeld caravans kunnen inbreken om te overnachten.

2014-02-26 07:20