PvdA heeft vertrouwen in steun allochtone kiezer

PvdA-voorzitter Hans Spekman is niet onder de indruk van een peiling waaruit zou blijken dat allochtonen de PvdA de rug toekeren. “Die uitkomst was vier jaar geleden precies hetzelfde”, zei Spekman dinsdag in reactie op het onderzoek van de online stemhulp Kieskompas en instituut Forum waar De Telegraaf dinsdag over schreef.

Volgens de krant twijfelt een grote groep van de ongeveer zeshonderd ondervraagde kiezers op welke partij ze moeten stemmen. Mensen die het wel weten, kiezen voor D66. “De stemming op straat is heel anders, merk ik. Natuurlijk is er veel vertwijfeling over de politiek in het algemeen. Maar die is niet specifiek tegen ons gericht”, reageert Spekman.

De partijvoorzitter benadrukt dat de PvdA op straat en in de wijken meer mensen spreekt dan er in de peiling zijn bevraagd. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van maart en de Europese verkiezingen in mei wil de partij in totaal anderhalf miljoen mensen persoonlijk spreken om te horen wat er beter kan. De teller staat inmiddels op 890 duizend personen. “Onze peiling is dus iets groter”, zegt Spekman wijzend op de zeshonderd mensen uit de peiling van Kieskompas en Forum.

2014-03-04 13:06