Vijf jaar voor zwanger maken stiefdochter

De 40-jarige Pascal G. moet vijf jaar de cel in voor het verkrachten van zijn minderjarige stiefdochter. Dat heeft de rechtbank in Leeuwarden dinsdag bepaald. De uit het Twentse Goor afkomstige verdachte misbruikte zijn stiefdochter gedurende anderhalf jaar meerdere malen. Het meisje, dat in Friesland woonde, raakte zwanger en beviel op 12-jarige leeftijd van een zoon.

De rechtbank noemt het ‘ronduit verwerpelijk’ dat de man zijn minderjarige stiefdochter verkrachtte ‘om zijn eigen gevoelens van lust te bevredigen’. De rechtbank rekent het G. zwaar aan dat hij nooit enig inzicht heeft getoond in zijn handelen en dat hij nooit spijt heeft betuigd.

Het meisje kreeg het kind al in 2002. De man werd pas in november op Schiphol opgepakt. Nadat zijn vriendin hem had geconfronteerd met de zwangerschap van haar dochter, was G. naar Thailand gevlucht.

Daar werd hij door misdaadjournalist John van den Heuvel opgespoord. Nederland heeft geen uitleveringsverdrag met Thailand. Justitie regelde via Buitenlandse Zaken dat het noodpaspoort van G. werd ingetrokken. Daardoor was hij illegaal in Thailand en werd hij uitgezet.

G. had ongeveer drie jaar lang een relatie met de moeder van het slachtoffer. De stiefdochter was 10 jaar oud toen ze voor het eerst gedwongen seks had met haar stiefvader. Het meisje was bang en durfde geen nee te zeggen tegen G. Ze verklaarde dat ze in anderhalf jaar tijd zeker tien keer door hem werd verkracht. Uit dna-onderzoek is onomstotelijk vast komen te staan dat G. de vader is.

2014-03-04 14:09