Raadslid Heerlen vervolgd voor schenden ambtsgeheim

Een raadslid van de gemeente Heerlen moet voor de rechter verschijnen op verdenking van het schenden van het ambtsgeheim. De man had vertrouwelijke informatie over een overname van een sociale werkvoorziening gelekt.

Het ging volgens het Openbaar Ministerie om informatie over het overnamecontract tussen het failliete Licom en het Werkvoorzieningsschap Zuid-Limburg in 2012. Op de stukken rustte een geheimhouding van vijf jaar.

Volgens lokale media gaat het om Roel Leers van de fractie Hart Leers. Hij werd vorige zomer al eens verhoord over het dossier. Het OM kon dat desgevraagd niet direct bevestigen.

Het college van burgemeester en wethouders van Heerlen had aangifte gedaan nadat het raadslid de informatie had gepubliceerd. Wanneer de zaak op zitting komt, is nog niet bekend.