Man meldt zich achttien jaar na gewapende overval

Een 42-jarige man uit Utrecht heeft zich achttien jaar na het plegen van een gewapende overval gemeld bij de politie. De overval vond in 1996 plaats bij een winkel in Utrecht. Een medewerkster werd daarbij in haar schouder geschoten.

De vrouw werd zwaargewond opgenomen in een ziekenhuis en herstelde uiteindelijk na revalidatie van haar verwondingen. De 42-jarige man meldde zich op 24 februari bij de politie voor het incident in de Domstraat. Hij zit sinds vrijdag in voorarrest, laat de politie woensdag weten.

De politie heeft de slachtoffers van de overval ingelicht over de verklaring van de man. Hij was overigens vlak na het incident al als verdachte aangemerkt, maar omdat er geen bewijs was tegen hem en hij bleef ontkennen, werd hij destijds vrijgelaten.

2014-03-05 14:00