Douane onderschept honderden kilo’s coke

De douane heeft vorig weekeinde in de haven van Rotterdam 325 kilo cocaïne onderschept. De partij drugs, met een straatwaarde van bijna achttien miljoen euro, zat verpakt in waterdichte tassen, mogelijk om overboord gezet te worden zodat de pakketten later weer opgepikt konden worden.

De coke lag volgens het Openbaar Ministerie aan boord van een zeeschip dat afkomstig was uit Zuid-Amerika. Er zijn geen arrestaties verricht.

Eind 2013 onderschepte de kustwacht, politie en douane ook al een partij van ongeveer vierhonderd kilo cocaïne. Die partij was al wel overboord gegooid. De lading werd opgehaald door vier mannen in snelle boten die vervolgens werden aangehouden. Het was volgens het OM de eerste keer in Nederland dat aanhoudingen werden verricht in een dergelijke zaak.

2014-03-06 11:37