Celstraf voor schieten op auto in Nijmegen

Voor het schieten op een auto waarin drie personen zaten, moet een 31-jarige man uit Nijmegen zes jaar de gevangenis in. Ook moet hij een van de slachtoffers een schadevergoeding betalen van bijna 34 duizend euro. Dat heeft de rechtbank in Arnhem vrijdag bepaald. Een 33-jarige medeverdachte is vrijgesproken.

De 31-jarige man heeft zich volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan poging tot doodslag door ‘met een vuurwapen meerdere keren in de richting van een auto te schieten waarin drie mensen zaten’. Een van de inzittenden werd bij het incident in zijn arm en been geraakt. De rechter sprak van ‘geluk’ dat er niet nog meer gewonden of zelfs doden zijn gevallen.

Ook was de rechtbank van mening dat de man met zijn daad op de openbare weg een gevaar vormde voor omwonenden en dat hij ‘gevoelens van onrust en onveiligheid’ teweeg heeft gebracht.

Het Openbaar Ministerie had negen jaar cel tegen de 31-jarige man geëist. De rechter ging daar echter niet in mee, omdat niet bewezen is dat de schutter zijn daad gepland had. Van de zes jaar gevangenisstraf die de man is opgelegd, wordt de tijd afgetrokken die hij al in voorlopige hechtenis heeft doorgebracht.

Een 33-jarige medeverdachte, die de auto bestuurde van waaruit de 31-jarige man schoot, werd door de rechtbank vrijgesproken van betrokkenheid bij het schietincident. De officier van justitie had ook geen straf tegen hem geëist.

2014-03-07 10:09