PVV wil af van Sociaal en Cultureel Planbureau

De PVV wil het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) opheffen. Reden is dat het SCP in het Jaarrapport Integratie niet ingaat op de criminaliteit onder allochtone jongeren, stelt de partij van Geert Wilders maandag.

De partij heeft de hand weten te leggen op een exemplaar van het rapport, dat pas dinsdag pas officieel wordt gepresenteerd. “Bijna twee derde van de Marokkaanse jongens tot 23 jaar komt in aanraking met politie maar het SCP heeft in alle politieke correctheid besloten criminaliteit, voor het eerst, niet mee te nemen in het Jaarrapport Integratie”, fulmineert de partij.

Gezien de ‘enorme problemen op dit terrein’ is dat een ‘absurde beslissing’, stelt Kamerlid Joram van Klaveren in een verklaring. “Als het SCP zaken als criminaliteit achterwege gaat laten kunnen we die organisatie net zo goed opheffen. Het CBS kan het prima alleen.”

2014-03-10 17:49