Weer problemen met digitale Cito-toets

Basisscholen hadden woensdagochtend voor de tweede dag op rij inlogproblemen met de digitale versie van de Cito-toets. Het inloggen kon tot vijf minuten in beslag nemen, zegt een woordvoerder van het toetsinstituut.

Rond 11.15 uur leken de problemen verholpen. “We hebben de afgelopen drie kwartier geen meldingen gezien. We houden ook Twitter in de gaten en daar zien we niemand meer klagen”, aldus de zegsvrouw.

Dinsdag hadden tweehonderd scholen inlogproblemen. Daardoor konden sommige scholen de toets bij een of meerdere leerlingen niet afnemen. Dit wordt opgelost door op een ander moment een vervangende toets geven. Hoeveel scholen woensdag met problemen kampen is nog niet bekend.

Tweeduizend scholen maken gebruik van een digitale versie van de toets. Deze toets is aangepast voor bijvoorbeeld dyslectische kinderen. De oorzaak van de problemen wordt onderzocht.

08 februari 2012, 11:31
©novum