Haags PVV-lijsttrekker loopt boos weg bij live debat

De lijsttrekker van de PVV in Den Haag Léon de Jong is zaterdagavond boos weggelopen tijdens een lijsttrekkersdebat dat live werd uitgezonden door Omroep West. Dat meldt de regionale omroep op zijn site. De PVV’er was niet blij een grap die cabaretier Sjaak Bral maakte over zijn partij.

Het ging mis toen Bral begon over de vergelijking die bestuurslid van de PvdA Fouad Sidali vrijdag had gemaakt tussen Geert Wilders en Adolf Hitler. “Dat vind ik een foute vergelijking. Dat wil ik even gezegd hebben. Het is echt idioot. Het gaat namelijk niet op, want Hitler is zo veel verder gekomen dan Geert Wilders”, leidde Bral zijn grap in.

“Daarom kun je Wilders absoluut niet met hem vergelijken. Hoewel, ik hoorde Geert laatst een keer bij een lijsttrekkersdebat zeggen dat hij zo van de smurfen houdt. Ik dacht ja: één volk, één leider, één kleur, misschien zit er toch wel wat in”, besloot de cabaretier.

Daarop pakte de Jong zijn biezen en verliet hij samen met de rest van de PVV-fractie het debat. Bral liet zich niet van de wijs brengen. “O, ga je bezwaar maken? Goed zo, sta maar op en dan loop je lekker weg”, aldus de cabaretier.

Op weg naar de uitgang stond De Jong nog even een verslaggever van Omroep West te woord. “De vergelijking met Adolf Hitler, de grootste massamoordenaar ooit, is schandalig. Prima dat dit cabaret is, maar ik hoef hier niet aan mee te doen”, aldus de verontwaardigde politicus.

PVV-leider Geert Wilders zei woensdag tijdens een campagnebijeenkomst in Den Haag dat de stad beter af zou zijn met wat minder Marokkanen. De opmerking leidde tot veel ophef. Vrijdag werd daarin een hoogtepunt bereikt toen Sidali een vergelijking trok tussen Wilders en Adolf Hitler. De PvdA’er bood hiervoor later zijn excuses aan.

2014-03-15 22:04