Pechtold nu echt overtuigd van verkiezingswinst

D66-leider Alexander Pechtold realiseert zich donderdagochtend pas echt dat zijn partij grote winsten heeft geboekt tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. “Ik durf het nu ook echt te geloven”, zei Pechtold op Radio 1. Volgens hem was het woensdagavond allemaal nog een beetje onrealistisch toen alle uitslagen binnenkwamen.

D66 boekte vooral veel winst in de grote steden. Pechtold is niet bang voor de extra verantwoordelijkheid die de partij daar nu krijgt. “Ook in het verleden hebben we in grote steden verantwoordelijkheid gehad. Dus wat dat betreft zijn we er wel klaar voor.”

Pechtold zei verder dat hij niet gelooft dat de verhoudingen in de Tweede Kamer nu opeens anders zijn. Hij wil dat het huidige kabinet voorlopig nog blijft zitten. “Mensen willen geen gedoe in Den Haag”, aldus de D66-leider. Volgens hem moet dit kabinet nu gewoon zijn plannen waarmaken en waar nodig nog steeds met hulp van D66.

2014-03-20 09:14