Europese Commisie veroordeelt PVV-meldpunt

De Europese Commissie veroordeelt het PVV-meldpunt voor overlast door mensen uit Midden- en Oost-Europa. “Wij roepen alle Nederlanders op niet mee te gaan in deze intolerantie. Burgers zouden juist op de website van de PVV duidelijk moeten maken dat Europa een plek is voor vrijheid”, heeft eurocommissaris voor justitie Viviane Reding gezegd, meldt persbureau Reuters.

De PVV opende het meldpunt woensdag. Het zorgde meteen voor ophef. De Poolse ambassade noemde het initiatief ‘schadelijk en beledigend’. Werkgeversvoorman Bernard Wientjes riep de politiek donderdag op afstand te nemen van het PVV-initiatief. Wientjes noemde het meldpunt onverantwoord, omdat de komst van Polen en andere Oost-Europeanen juist goed is voor Nederland.

Premier Mark Rutte (VVD) wilde donderdag niet zeggen wat hij vindt van het PVV-meldpunt. “Ik lever nooit commentaar op het doen en laten van specifieke partijen”, zei hij in de Tweede Kamer.

10 februari 2012, 21:32
©novum