PVV’ers stappen massaal op

Kamerlid Joram van Klaveren stapt uit de PVV-fractie. Dat meldt Eenvandaag.

Van Klaveren is de tweede PVV’er die na de gemeenteraadsverkiezingen opstapt. Donderdag maakte Roland van Vliet al bekend dat hij de partij verlaat. Hij verklaarde het oneens te zijn met de uitspraken van PVV-leider Geert Wilders over minder Marokkanen in Nederland.

Wilders vroeg tijdens de uitslagenavond woensdag aan een juichende achterban of zij meer of minder Marokkanen in Nederland willen zien. Daarop werd luid ‘minder, minder, minder’ gescandeerd. Wilders zei vervolgens dat hij dat ging regelen. De affaire zorgde in binnen- en buitenland voor ophef. Justitie heeft tot nu toe tientallen aangiften binnengekregen tegen Wilders.

Ook de Haagse PVV’er Chris van der Helm is nog voordat hij is geïnstalleerd in de nieuwe raad uit de partij gestapt. Dat meldt Omroep West. Hij is na Kamerleden Roland van Vliet en Joram van Klaveren de derde PVV’er in twee dagen die de partij de rug toekeert.

Van der Helm stapt op na de uitspraken van PVV-leider Geert Wilders over ‘minder Marokkanen’ tijdens zijn verkiezingsspeech in Den Haag. Hij vindt dat Wilders daarmee een grens overschrijdt.

Van der Helm stond vijfde op de lijst van de PVV. Hij zat al in de raad en geeft zijn zetel niet terug aan de partij. Hij gaat als onafhankelijk raadslid verder.

 © Demet TV