‘PVV-dissidenten lozen Wilders-getrouwe’

De acht PVV-raadsleden die vrijdag afstand namen van de uitspraken van PVV-leider Geert Wilders over Marokkanen hebben het enige raadslid dat Wilders bleef steunen uit de fractie gezet. Dat zegt fractievoorzitter Toon van Dijk tegen Omroep Flevoland

Chris Jansen was de enige die geen afstand nam van de uitspraken van Wilders. Hij zegt volgens de omroep dat juist hij het enige overgebleven PVV-raadslid in Almere is. Beide zijden kunnen gelijk hebben, als de acht anderen niet onder de noemer PVV verder gaan.

Wilders liet zijn achterban woensdag na de gemeenteraadsverkiezingen scanderen dat ze minder Marokkanen willen. De acht namen daar woensdag in een verklaring afstand van. Jansen gaf aan dat PVV-leider Geert Wilders hen heeft gewaarschuwd dat ze niet onder de noemer PVV verder kunnen als ze die verklaring uitsturen. Daarom zou hij het enige overgebleven PVV-raadslid in Almere zijn.

De acht dissidenten kwamen zaterdagochtend opnieuw bijeen. Na afloop verklaarde Van Dijk volgens de omroep dat Chris Jansen ook was uitgenodigd, maar niet kwam opdagen. De uitlatingen van Jansen stroken volgens Van Dijk niet met wat vrijdag in de fractieraad is afgesproken. Daarom zou Jansen uit de fractie worden gezet.

Na het uitgaan van de verklaring van vrijdag is er geen contact meer met Wilders geweest, zegt Van Dijk tegen de omroep.

2014-03-22 13:19