Wilders blijft bij omstreden uitspraken

PVV-leider Geert Wilders blijft bij zijn uitspraken over ‘minder Marokkanen’. “Ik heb geen spijt en ik ga aan niets en niemand excuses aanbieden”, zei Wilders zaterdag tegen journalisten in de wandelgangen van de Tweede Kamer.

Wilders zei dat hij louter de waarheid heeft gesproken. Hij verwijt de media en andere politici dat ze hem op één lijn hebben gezet ‘abjecte voorbeelden uit het verleden’. “Ik ben als Hitler afgebeeld, er is een vergelijking met Goebbels gemaakt. Dat zijn abjecte vergelijkingen die ik niet heb gemaakt.” Hij noemde de vergelijkingen ’totaal geschift en ongepast’.

Wilders constateerde dat er in de maatschappij en in zijn eigen partij onrust is over zijn uitspraken. “Natuurlijk is dat wat je niet wilt, maar ik ben van één ding overtuigd, en dat is dat ik binnen de marges van de rechtsstaat, de wet en mijn verkiezingsprogramma’s ben gebleven.”

De PPV-leider sloot niet uit dat meer partijgenoten opstappen. “Ik weet niet waar dit eindigt. Ik zie wat er gebeurt, dat er in mijn eigen partij mensen zeggen: dit maken wij niet meer mee. Maar ik weet één ding wel: of we nu met dertien, tien of vijf zetels eindigen, Geert Wilders zal doorgaan. Ik zal altijd, tot mijn laatste snik, mijn geluid laten horen.”

Een eventueel cordon sanitaire tegen de PVV noemde Wilders ‘enorm ademocratisch’.

2014-03-22 18:29