Wegen dicht voor nucleaire top

In verband met de nucleaire top die maandag en dinsdag plaatsvindt in Den Haag zijn zondag rond 16.00 uur snelwegen in de Randstad geheel of gedeeltelijk afgesloten. Het gaat om wegen in de buurt van Schiphol en op het traject tussen de luchthaven en Den Haag. Bij de afsluiting en beveiliging wordt ook het leger ingezet.

De A44 en de N44 werden zondagmiddag in hun geheel afgesloten. De A44 takt ten zuiden van Schiphol af van de A4, gaat in Wassenaar over in de N44 en voert tot in het centrum van Den Haag, waar de NSS met tal van staatshoofden en regeringsleiders plaatsvindt.

Langs de route waren zondagmiddag pantservoertuigen van het leger te zien. Ook worden militaire vrachtwagens ingezet. Politie en marechaussee rijden op motoren heen en weer.

Op de A4 zijn tussen knooppunt Burgerveen en de A44 minder rijstroken beschikbaar. De rijstroken op de A4 worden met een snel verplaatsbare barrière afgesloten. Het wegrestaurant aan de A4 ten zuiden van Schiphol is zondagmiddag niet bereikbaar. Ook enkele afritten naar Hoofddorp en Nieuw-Vennep zijn afgesloten.

Tot de wegen die zondagmiddag werden afgesloten behoort ook de A5 ten zuiden van knooppunt Raasdorp. Die weg loopt tussen de Polderbaan en de Zwanenburgbaan door. De Polderbaan werd eerder al buiten gebruik gesteld voor de NSS om de vele vliegtuigen van de buitenlandse delegaties te parkeren.

De meeste wegen die zondag werden afgesloten gaan maandag rond 16.00 uur weer open. Op dinsdag gaan ze om 13.00 uur weer dicht tot de volgende ochtend om 05.00 uur. Alleen de N14, die in Den Haag de N44 en de A4 verbindt, blijft tot woensdagochtend permanent gesloten.

2014-03-23 19:34