Ook Rotterdamse PvdA-leider Karakus stapt op

De Rotterdamse fractievoorzitter van de PvdA Hamit Karakus is maandagavond opgestapt. Dat heeft de partij bekendgemaakt. Hij is na de Amsterdamse Pieter Hilhorst de tweede PvdA-leider die na de voor de sociaal-democraten teleurstellend verlopen gemeenteraadsverkiezingen vertrekt.

Karakus zegt in een verklaring bewust gekozen te hebben niet direct terug te treden. “Ik ben er kapot van maar het werk gaat door. De afgelopen dagen heb ik mijn tijd en energie gestoken in de nieuwe fractieleden”, aldus Karakus. “Ik wilde hun hoop en vertrouwen geven in de toekomst. Na een paar bijeenkomsten heb ik alle vertrouwen”

Karakus treedt niet alleen terug als partijleider maar legt ook zijn taken als wethouder van wonen neer. Hij kijkt naar eigen zeggen terug op ‘mooie jaren’. “Ik heb de afgelopen jaren met ziel en zaligheid gewerkt aan een betere stad. Dat heb ik altijd samen met de Rotterdammers gedaan. Ik wil dan ook iedereen bedanken.”

De PvdA verloor in Rotterdam zes zetels en ging van veertien naar acht stuks. Daardoor is nu Leefbaar Rotterdam met veertien zetels de grootste partij in de Maasstad. Hilhorst, lijsttrekker in Amsterdam, trok donderdag al zijn conclusies nadat duidelijk was geworden dat de PvdA ook daar flink had verloren.

Rob de Werd, voorzitter van de PvdA in Rotterdam, respecteert het besluit van Karakus. Hij was volgens De Werd een bevlogen bestuurder. “De PvdA past bescheidenheid na deze uitslag. We zullen steen voor steen moeten bouwen aan een herstel van vertrouwen”, aldus De Werd.

 

2014-03-24 19:16