Opstandige raadsleden Almere verder als PVV

De PVV-raadsleden in Almere die vrijdag nog afstand namen van de uitspraken van PVV-leider Geert Wilders gaan toch verder onder de noemer PVV. Dat is maandag besloten na een fractieberaad, meldt Omroep Flevoland.

Acht van de negen PVV-raadsleden in Almere namen afstand van de uitspraken van Wilders over Marokkanen. Alleen de nummer 2 op de kieslijst, Chris Jansen, bleef Wilders steunen. Jansen stelde zaterdag op Radio 1 dat Wilders de opstandige raadsleden had gewaarschuwd dat ze niet onder de noemer PVV verder kunnen als ze de verklaring waarin ze afstand van hem nemen uit zouden sturen. Of dit waar is moet nog blijken. Jansen werd door de overige raadsleden uit de fractie gezet omdat hij zich niet aan afspraken zou hebben gehouden.

Door de uitspraken stapten onder meer PVV’ers van verschillende provinciefracties op. De PVV-fractie van de provincie Zuid-Holland blijft echter voltallig achter Wilders staan, meldt Omroep West. Bij een fractievergadering werd unanieme steun voor de partijleider uitgesproken. Ook stelde fractievoorzitter Vicky Maeijer volgens de omroep dat politici, media en organisaties een ongekende sfeer van haat en demonisering jegens de PVV in het leven hebben geroepen.

2014-03-25 06:26