Opnieuw massale aangiftes tegen Wilders

Een groep Marokkanen heeft zaterdag in Tiel massaal aangifte gedaan tegen PVV-leider Geert Wilders. Volgens de politie was het bureau ‘bomvol’. Ook in Utrecht en Amsterdam werd veel aangifte gedaan. De politie opende in beide steden zelfs extra balie’s.

Vooraf hadden ruim driehonderd mensen zich aangemeld om aangifte te gaan doen in Utrecht. In Tiel waren naar schatting ruim tweehonderd mensen op de been, meldt Omroep Gelderland. Ook in Amsterdam zijn volgens AT5 tweehonderd aangiftes gedaan.

Vrijdag deden ook al moskeegangers in Rotterdam massaal aangifte tegen Wilders. In Nijmegen deden dinsdag vijfhonderd mensen aangifte na een oproep van burgemeester en wethouders.

Het totale aantal aangiftes loopt vermoedelijk ver boven de duizend. Justitie komt voorlopig niet met cijfers. Een woordvoerder zei eerder deze week dat dat pas gebeurd als ‘alle’ aangiftes binnen zijn.

De aangiften volgen op de vraag die Wilders stelde aan zijn achterban op de avond van de gemeenteraadsverkiezingen. Hij vroeg of ze minder of meer Marokkanen wilden. Toen het publiek ‘minder!’ riep, zei hij dat te gaan regelen. De opmerking viel verkeerd bij veel mensen.